Tiedote tutkimuksesta

Kansalaisten näkemyksiä eutanasiasta ja lääkäriavusteisesta itsemurhasta

Pyyntö osallistua tutkimukseen

Teitä pyydetään mukaan tutkimukseen, jossa tutkitaan 18 vuotta täyttäneiden kansalaisten näkemyksiä eutanasiasta ja lääkäriavusteisesta itsemurhasta. Tämä tiedote kuvaa tutkimusta ja teidän osuuttanne siinä. Teillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä tutkimuksesta tiedotteesta löytyvien yhteystietojen avulla sähköpostitse.

Tutkimuksen tarkoitus

Tämän tutkimuksen tarkoituksena on kuvata ja selittää suomalaisten kansalaisten näkemyksiä eutanasiasta ja lääkäriavusteisesta itsemurhasta. Lisäksi tarkoituksena on kuvata näkemyksiin yhteydessä olevia tekijöitä. Tutkimuksessa saatua tietoa voidaan hyödyntää yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon tukena

Vapaaehtoisuus

Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Vastaukset kerätään sähköisellä lomakkeella ilman tunnistetietoja, tutkimusryhmä ei saa tietoa siitä kuka kyselyyn on vastannut. Voitte myös keskeyttää tutkimuksen koska tahansa syytä ilmoittamatta.

Tutkimuksen kulku ja siihen osallistuminen

Voitte osallistua tutkimukseen vastaamalla sähköiseen kyselyyn, joka avautuu tästä linkistä. Kyselyyn vastaaminen kestää 15–30 minuuttia. Mikäli haluatte osallistua tutkimukseen, vastaattehan kyselyyn viimeistään 10.3.2024.

Tutkimuksen määrällinen eli numeraalinen aineisto analysoidaan tutkimusryhmän toimesta tilastotieteellisin menetelmin. Avoimiin kysymyksiin saadut vastaukset analysoidaan laadullisen tutkimuksen menetelmin.

Kustannukset ja niiden korvaaminen

Tutkimukseen osallistumisesta ei aiheudu kustannuksia, eikä siitä makseta erillistä korvausta.

Tutkimustuloksista tiedottaminen

Tutkimuksen tulokset raportoidaan tieteellisinä julkaisuina vertaisarvioiduissa julkaisusarjoissa kansallisesti ja kansainvälisesti. Tuloksia voidaan esitellä seminaareissa, tieteellisinä tiivistelminä, postereina tai suullisina esittelyinä kansallisissa tai kansainvälisissä kongresseissa.
Tutkimuksen tulokset raportoidaan ryhmätasolla niin, ettei yksittäisiä vastaajia voida tunnistaa.

Aineiston säilytys

Aineistoa säilytetään asianmukaisesti tutkimusryhmän toimesta 31.12.2030 saakka, jonka jälkeen se arkistoidaan ilman tunnistetietoja siten, että yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa. Arkistoitua aineistoa voidaan jatkossa käyttää vertailuna myöhemmin toteuttaviin kyselytutkimuksiin samasta aiheesta.

Lisätiedot

Halutessanne teillä on mahdollisuus kysyä lisätietoja tutkimuksesta sähköpostitse tutkijoilta, joiden yhteystiedot löydätte alta:

Tutkijat ja yhteystiedot
TtT, Minna Hökkä (Diak) & TtT, Dosentti Anja Terkamo-Moisio (UEF)
Sähköposti: eutanasiatutkimus2024@gmail.com

Tutkimuksen kestoaika

Tutkimus toteutetaan vuosien 2024 ja 2030 välisenä aikana.


Blog at WordPress.com.